- Zagotuj
garnek z wodą. Pamiętaj, aby wybrać garnek, który będzie
wystarczająco duży, aby pomieścić wszystkie parówki. Aby uniknąć
rozlania, zostaw kilka centymetrów miejsca po brzegi garnka, aby
woda nie wylała się po dodaniu parówek.
- Umieść
parówki wewnątrz garnka. Uważaj, aby umieszczać je delikatnie
jeden po drugim. W przeciwnym razie wrząca woda rozpryskuje się i może
przypalić twoją rękę. NIGDY nie wrzucaj ich wszystkich jednocześnie.
- Chociaż
kupujemy już ugotowane hot-dogi, to smakowicie jest jeść je na gorąco.
Gotujemy je w sześć minut, aż będą dobrze przyrządzone.
- Czas
wyjąć gorące parówki z kuchenki i odsączyć je. Po kolei
wybieramy je i wytrząsam wodę przed umieszczeniem ich na
półmisku. Używanie szczypiec jest do tego bezpieczne i wygodne.
W przeciwnym razie, można wlać całą zawartość garnka do dużego
durszlaka w celu odprowadzenia wody.
- Jeśli
przygotowałeś dużą partię parówek dla uczestników
imprezy, możesz pozwolić, aby pozostały one ciepłe w garnku z gorącą
wodą. Nie zapomnij włożyć garnka do chłodnego palnika i przykryć go.
Z drugiej strony, jeśli chcecie ogrzać hot-dogi podczas imprezy
lub w nocy, ustawcie palnik na najniższy stopień ciepła, aż dzieci
zjedzą je wszystkie.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL