SKŁADNIKI
- 2
dojrzałe banany (najlepiej takie z brązowymi kropkami)
- 2
jajka
- 2
łyżki mąki (np. ryżowej, kukurydzianej, pszennej, gryczanej czy
kokosowej)
- 1-2
miarki odżywki białkowej (opcjonalnie)
- szczypta
cynamonu
- szczypta
soli
- olej
kokosowy do smażenia
- śmietanka
kokosowa do podania
- świeże
owoce do podania (np. truskawki, czy jeżyny)
PRZYGOTOWANIE
- Banany
zmiksuj w kielichu blendera wraz z jajkami, mąką, cynamonem, solą oraz
odżywką białkową, jeśli używasz.
- Na
patelni rozgrzej olej kokosowy i wylej po 1 łyżce ciasta w kilku
miejscach, formując placuszki. Smaż je z obu stron na złoto-brązowy
kolor. Powinno wyjść około 12 placków.
- Gotowe
placuszki bananowe podaj z kokosową śmietanką i ulubionymi owocami.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL